Samsung Galaxy S5 Gerçekten Böylemi ?




samsung galaxy s5
Lansman tarihi için geri sayıma geçilen Samsung Galaxy S5 önümüzdeki ayların en çok konuşulan telefonu olacak. Merakla beklenen S5’in, akıllı telefon dünyasında şimdiye kadar görülmemiş çapta bir olay yaratacağından neredeyse kuşkumuz yok. Sıradaki amiral gemisi Galaxy’e ilişkin konuşulanlar ve söylentiler bu kanımızı destekler nitelikte. Şimdiye kadar bu yeni Galaxy amiral gemisine ilişkin çok sayıda fikir ve özellik İnternet’e sızmış durumda. Derin araştırmalar sonucunda, bu heyecan verici cihaza ilişkin özellikleri sizler için bir konsept olarak derledik. Huzurlarınızda beklenen Galaxy S5.

Konseptin en parlak kısmından başlayalım. Tahmininiz var mı? Ekran. Cihazın köşeleri saran, esnek bir ekranının olması bekleniyor. Daha kesin olarak söylemek gerekirse, oluşturduğumuz Galaxy S5 konsepti, 5.3 inç Esnek OLED YOUM ekranına sahip. Bu ekran teknolojisi, siz akıllı telefonunuzu kullandıkça değişecek. Evet, son derece özgün bir ekran deneyimi yaşayacaksınız. Bu esnek ekran, cihazı daha da göz kamaştırıcı yapan olefobik (yağ itici) bir kaplamaya sahip.
androidpit galaxy s5 6

Fiziksel butonlara elveda

Bu kadar mı? Elbette değil. Devam edelim. Kenarlara genişleyen ekranla, kenarlardaki fiziksel butonlar kalkıyor. Bu ekran davranışı sadece daha evrimci bir dizayn değil, aynı zamanda ses ve kamera için bir dokunma sensörü sağlıyor. Bu sayede, uygulamaları kullanırken, Menü kısa yolları ve diğer gezgin seçenekleri elinizin altında oluyor.
Yaptığımız Galaxy S5 konsepti, dokunma sensörü deneyimi sunan, yenilenmiş bir Home butonuna sahip: yani fiziksel Home butonu yok. Parlak Home butonu, cihazı daha da göz alıcı kılıyor.

Suya ve şoka dirençli kasa

Bu konsept Alüminyum Yekpare Kurulum’dan ve su geçirmez ve şok geçirmez bir kasadan oluşuyor. Su geçirmez kasa, tüm Samsung hayranlarının çok hoşuna gidecek bir şey. Dahası, bu, Samsung’un pazardaki saygınlığını korumasına da yardımcı olacak; ki yeni bir su geçirmez akıllı telefon trendi başlamış durumda ve en önemlisi, insanlar böyle “aşırı korumalı” akıllı telefonları çok seviyorlar. Yine işin dizayn kısmından devam edersek, dokunma sensörü tabanlı bir güç düğümmesi ve cevapsız çağrılar, kısa mesajlar, e-mailler, vb. için parlayan bir led de cihazın dizayn özgünlükleri arasında. Bu özellik oldukça etkileyici.

Androidpit galaxy s5 render 5



Profil değiştirme düğmesi kullanıcıların özgün ayarlarını iki seçenekte topluyor: biri maksimum performans modu, diğeri de hibrid PowerSaver (Güç Tasarrufu) modu. Bu özellik, kullanıcıların uzak yerlerdeyken cihazlarını mümkün mertebe canlı tutabilmelerini sağlayan, son derece yararlı bir özellik. Bu yeni güç tasarruf modu, cihazın pil ömrünü yarı yarıya uzatıyor.
Oluşturduğumuz Galaxy S5 konseptinde SIM soketleri, microSD soketleri ve şarj girişleri aynı yerde toplanmış durumda. Samsung’un, müşterilere onları hoşnut edecek şekilde özgün bir dizayn sunmak adına Galaxy S5’i bu şekilde çıkaracağına inanıyoruz. Samsung, dizaynın bir akıllı telefonun pazardaki kaderini belirlemede ne kadar önemli bir rol oynadığını kendi deneyimlerinden son derece sağlam bir biçimde öğrenmiş durumda. Şirket, deneyimlerinden almış olduğu bu dersleri, sözünü ettiğimiz yeni amiral gemisi Galaxy’de somuta uygulayacak.

Beklenen işletim sistemi: Android 4.4 Kitkat

Konseptimizin donanım özelliklerinden söz etmek gerekirse, en göz alıcı kısım işlemci: 2GHz Exynos 5 OctaCore işlemciden söz ediyoruz. Kullanıcılar ışık hızında bir deneyim yaşayacak. Galaxy S5 konseptlerinin büyük çoğunluğunda cihazın Android 5.0 Key Lime Pie sürümü ile gelmesi varsayılsa da, biz farklı görüşteyiz: bize göre cihazın işletim sistemi Android 4.4 KitKat olacak.
16 megapiksel kamera ile gelmesini beklediğimiz cihazda Carl Zeiss lens olacak. Buna ek olarak, 720p kalitede HD video çekebilme özelliğine sahip, 3.2 megapiksellik bir de ön kamera bekliyoruz.
Farklı depolama ihtiyaçlarına sahip müşterileri memnun etmek adına, S5 bize göre 32GB, 64GB ve 128GB olmak üzere üç dahili hafıza kapasitesi seçeneğiyle gelecek. 128GB çok mu? Bize göre değil. Çünkü böyle bir konsepte cihazda 128GB hafıza az bile gelebilir. 3GB RAM ile çalışacağını düşündüğümüz S5’in pili 3200mAh Li-ion olacak, ki bu da sizlere Galaxy S4’e göre yarı yarıya artmış bir pil ömrü avantajı sağlayacak.
Galaxy S5’in lansmanı, söylentilere göre önümüzdeki yılın ilk üç ayı içinde yapılacak. Kesinleşmiş özellikleri ancak o zaman geldiğinde görebileceğiz. Bizler, Galaxy S5’in önemli ölçüde oluşturduğumuz konsepte benzeyeceğini düşünüyoruz. Bekleyip göreceğiz.

Beklenen teknik özellikler

Ekran 5.3 inç Esnek OLED YOUM ekan (yağ itici kaplama)
İşlemci 2GHz Exynos 5 OctaCore (sekiz çekirdek)
RAM 3GB
Kamera 16 megapiksel Carl Zeiss lens ile arka kamera ve 3.2 megapiksel ön kamera
Pil 3200mAh Li-ion
İşletim Sistemi Android 4.4 Kitkat
Hafıza 32GB/64GB/128GB dahili hafıza seçenekleri (ayrıca microSD kart desteği)
Kasa Su geçirmez ve şoka dayanıklı kasa
Butonlar Fiziksel buton yok. Parlak Home butonu



Kaynak:   AndroidPid.com.tr

0 yorum: