Dünyanın en ince akıllı telefonu

Gione
Herhalde aramızda Çinlilerin akıllı telefon sektöründe nasıl çılgınca patlamaya çalıştıklarının farkında olmayan yoktur. İşte bunun için her yolu deneyen Çinli markalar şimdi de dünyanın en ince telefonunu çıkardılar. Gündüzleri mesaj atıp geceleri domates doğrayabileceğiniz kadar ince olan cihaz sadece 5.5mm kalınlığında.
Gionee Elife S5.5 isimli cihaz 5.5mm kalınlığının yanında 1.7GHz hızındaki dört çekirdekli işlemcisiyle de dikkat çekiyor. Android 4.2.1’in Amigo isimli değiştirilmiş işletim sistemine sahip olan cihazın 2 GB RAM’i de umut verici.  5.5mm kalınlığı gözünde canlandıramayanlar içinse, iPhone 5S’in 7.6mm ya da Samsung Galaxy S4’ün 7.7mm olduğunu hatırlatabiliriz.

Cihazın dahili hafızası 16GB. LED flaş destekli, otomatik odaklama özellikli olan arka kamera 13 megapiksel , ön kamera ise 5 megapiksel.
1080p Super AMOLED ekrana sahip olacak cihazın kalitesiz gövde malzemesi ve kötü işçilik barındırması elbette sürpriz değil ama sürpriz olan bir şey varsa o da fiyatı. Çünkü cihaz gerçekten donanımına göre çok iyi bir fiyatla, yaklaşık 370 dolara piyasaya çıkacak.
Kaynak: Neowin

0 yorum: