Samsung, Parmak İzi Sensörü'nü Onaylandı

Galaxy s5
Apple’ın iPhone 5S’te kullandığı en havalı teknolojilerden birisi olan parmak izi okuma sensörünün bir süredir diğer cihazlara ne zaman geleceği tartışılıyordu. Son olarak HTC One Max’ın böyle bir sensör bulundurmasının ardından uzun süredir beklenen Samsung Galaxy cephesinden de cevap geldi.

Sammobile’ın haberine göre Samsung’un önümüzdeki hafta Barcelona Dünya Mobil Kongresi’nde tanıtımı yapılacak olan Galaxy S5 modelinde bir parmak izi sensörü kesinlikle bulunacak.

Ancak; söylentilerin aksine Galaxy S5’in ekranının tamamı bir parmak izi tarayıcısı olmayacak, onun yerine iPhone 5S’te olduğu gibi ana ekran tuşunda bir tarayıcı bulunacak.

iPhone’dan farklı olarak Samsung Galaxy S5’te 7 farklı parmak izi daha tanımlayarak farklı görevlere ve uygulamalarına erişim izni verebiliyorsunuz. Örneğin yeğeninizin sadece Angry Birds oynamasına izin verirken uygulama mağazasına erişimini engelleyebilirsiniz.

Bir süredir söylenti halinde dolanan Samsung’un parmak izi tarayıcı teknolojisini kullanacak olması bu haberle onaylanırken hala Galaxy S5’in diğer özelliklerini bilmiyoruz.


Kaynak webtekno 

0 yorum: