Samsung Tizen işletim sistemli yeni akıllı saat: Gear 2

gear 2
Samsung Tizen Gear 2
Samsung’un 2013’te piyasaya sürdüğü akıllı saat Galaxy Gear’ın yenisi Gear 2, biri kameralı (Gear 2), diğeri de kamerasız (Gear 2 Neo) olmak üzere iki farklı versiyonla piyasaya çıkacak. Samsung’un yaptığı resmi açıklamaya göre her iki versiyon da Nisan ayı içinde satışa sunulurken, şirket muhtemel fiyatla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Ancak kamerasız ve ucuz plastik malzemeden imal edilecek olan Gear 2 Neo’nun gayet uygun bir fiyata satışa çıkmasını bekleyebiliriz.
gear 2
Tizen Gear 2
Samsung’un yeni akıllı saatinde bir önceki modele oranla yaptığı bazı değişiklikler söz konusu elbette. Bunlardan biri nabız ölçme özelliği olan sensör, biri cihazı televizyon uzaktan kumandası olarak da kullanmaya yarayan IrLED teknolojisi, bir diğeri de su geçirmezlik özelliği. Ayrıca Gear 2’nin bir önceki modele göre en önemli farklılıklarından biri de Android yerine Tizen işletim sistemiyle çalışıyor olması.
Samsung’un resmi tanıtım bülteninde “Tizen tabanlı giyilebilir platform” olarak nitelediği cihaz mobil kullanım için daha uyumlu bir versiyon haline getirilmiş. Ayrıca bu adlandırmadan hareketle Tizen işletim sisteminin Samsung’un başka mobil cihazlarında da kullanılabileceğini şimdiden söylemek mümkün. Gear 2’de Runtastic, Weather Channel, Expedia ve eBay gibi bazı uygulamalar hazır yüklenmiş olarak geliyor. Cihazda ayrıca Samsung’un diğer cihazlarında da bildiğimiz S Voice ve ChatON uygulamalarını bulmak da mümkün.
Sonuç itibarıyla, Gear 2’nin ilk bakışta cihazın ilk versiyonuna oranla ciddi anlamda geliştirilmiş olduğunu söyleyebiliriz. Evet ekran ve dahili bellek ilk versiyondan farklı değil, ama cihazın işlemcisi artık 800 MHz yerine 1 GHz gücünde. Ayrıca Gear 2, önceki nesil Samsung akıllı saatten 10 mm. daha ince.
Samsung her ne kadar plastik malzemeden vazgeçmemiş olsa da, Gear 2’nin görünüş itibarıyla da halefinden daha zarif olduğunu söyleyebiliriz. Bunun başlıca sebebi de kameranın ilkindeki gibi kordona değil doğrudan cihazın gövdesine yerleştirilmiş olması.


Sistem Tizen OS
Ekran 1,63 İnç, Super AMOLED, 320 x 320 Piksel
İşlemci 1 Gigahertz, Çift Çekirdekli
RAM 512 MB
Dahili Bellek 4 GB
Pil 300 mAh
Kamera 2 MP, otomatik odaklama (Gear 2), kamera yok (Gear 2 Neo)
Bağlantı Bluetooth 4.0 LE, IrLED
Boyutlar 36,9 x 58,4 x 10 mm. (Gear 2), 37,9 x 58,8 x 10 mm. (Gear 2 Neo)
Ağırlık 68 gr. (Gear 2), 55 gr. (Gear 2 Neo)
Sensörler İvme sensörü, nabız sensörü, giroskop
Ekstralar IP67 su geçirmezlik sertifikası

0 yorum: