Samsung 3 köşeli ekrana sahip Galaxy planlıyor

samsung
Ar-Ge çalışmalarının içinde olduğunu iddia eden iki kişinin açıklamalarına göre Güney Koreli Samsung, gelecek sene 3 köşeli ekrana sahip Galaxy serisi bir akıllı cihaz tanıtacak. Bu ekran yapısı sayesinde kullanıcılar bildirimleri ve mesajları farklı bakış açılarından okuyabilecek.
Projenin gizliliği sebebiyle isimlerinin açıklanmasını istemeyen bu kişilerin verdikleri bilgilere göre planlanan yeni telefon, Samsung’un eğimli yapıya sahip Galaxy Round modelinde kullandığı ve Yorum adını verdiği teknoloji daha da geliştirilerek üretilecek. Söylenenlere göre bu yeni ekran teknolojisi Samsung’un S veya Note serisinde kullanılabileceği gibi tamamen yeni bir seri altında da görücüye çıkabilir. Samsung’un planlarına göre telefonun her iki kenarında bulunan minik ekran parçaları tamamen bağımsız çalışacak.
Satışlarındaki yavaşlamayı yeni fikirler sunarak canlandırmak isteyen Güney Koreli firma aynı zamanda Apple ile bu alanda sıkı bir rekabet içinde. Apple kanadından gelen bir takım söylentilere göre Amerikalı firma daha büyük ve kıvrımlı ekranlara sahip telefonlar üzerinde kafa yoruyor bu da aradaki teknoloji ve inovasyon rekabetinin hızlanmasına sebep oluyor.
Samsung yeni cihaz için henüz kesin bir tanıtım tarihi belirlemiş değil. Fakat kaynaklarımızın söylediğine göre gelecek senenin ikinci yarısında tanıtılması muhtemel. Youm teknolojisi Ocak ayında Las Vegas'ta yapılan Computer Electronics Show (Tüketici Elektroniği Fuarı, diğer adıyla CES 2013) etkinliğinde tanıtılmıştı.
Görünen o ki firma önümüzdeki dönemlerde ekran teknolojisine ağırlık vererek satışlarını artırmaya özen gösterecek. Bu arada üretilen teknolojiler sadece akıllı telefonlar için değil, tabletler, bilgisayarlar ve televizyonlara da yeni bir soluk getirecek.

0 yorum: