En iyi 5 Çin malı Android telefon

cin mali telefon
Çin malı akıllı telefonlar, Apple ya da Samsung gibi markaların taklitlerinden ibaret olmanın ötesine geçeli çok oldu. Çin’de yapılan telefonların halen saygın markaların klonları olma ününe sahip olmak bakımından kaliteleri sorgulansa da, bir süredir Çinli akıllı telefonlar orta sınıf yüksek teknik özellikleri ve LG ve Samsung gibi büyük markalara göre bu özellikleri daha ucuza sunmasıyla öne çıkıyor. Özellikle Huawei ve ZTE gibi Çin markaları, akıllı telefon pazarının demirbaşları haline gelmiş durumda. Bizler de AndroidPIT ekibi olarak, bize göre en iyi beş Çinli akıllı telefon markasını sizlerin değerlendirmesine sunmaya karar verdik.

1. XIOAMI MI3

Mi3
  © Xiaomi
Xiaomi en ünlü Çinli akıllı telefon markalarından biri. Avrupa için Samsung neyse, Çin pazari için de Xiaomi odur diyebiliriz. Örneğin Xiaomi MI3, yalnızca en iyi Çinli cihaz değil, 2013’ün de en iyi cihazı. Ucuz fiyatı göz önünde bulundurulduğunda bu biraz abartı gibi gelebilse de, (Samsung Galaxy S4 gibi) 5 inçlik bir Full HD ekrana, 4 çekirdek Snapdragon 800 işlemciye (LG G2’de de aynı işlemci) ve Sony sensörlü 13 megapiksellik kameraya sahip bir cihazdan söz ediyoruz. Tüm bu özelliklere sahip MI3’ün 16GB versiyonu 248 euro gibi makul bir fiyat ile Avrupa pazarında rekabet ediyor.

2. Oppo Find 5

Oppo Find 5
Birçokları Oppo Find 5’in Avrupa’nın en çok satan Çinli akıllı telefonu olduğunu düşünüyor. Oppo Find 5 Çin markalarının düşük kalite kötü şöhretini kesinlikle silip atıyor. Fiyatı halen biraz yüksek olsa da, bu cihazın performans bakımından bazı alanlarda büyük markaları gölgede bıraktığını söylersek abartmış olmayız. Oppo Europe üzerinden satın alınabilen bu cihazın bir 16GB (399 euro), bir de 32GB (429 euro) olmak üzere iki versiyonu bulunuyor. 920 x 1080 p Corning Gorilla Glass 2 ekran, 1.5 GHz Qualcomm APQ8064 Snapdragon dört çekirdek işlemci cihazın özellikler listesinde öne çıkıyor. 

3. MEIZU MX3

MiezuMX3
© Miezu
Miezu, bu listede yer alan diğer markalar kadar akıllı telefon odaklı bir şirket olmasa da, son derece kaliteli cihazlar üretiyor. Özellikle Miezu MX3, Samsung Galaxy S4’ten aşağı kalır bir cihaz kesinlikle değil, fakat çok daha ucuz. Öyle ki, Samsung Galaxy S4 691 euro fiyat etiketine sahipken, Miezu MX3 517 euroya alınabilir. 32GB modelden söz ediyoruz. Elbette ki kalite tartışılabilir. Fakat burada 8 çekirdek Samsung Exynos 5 Octa işlemciye, 8 megapiksel SONY kameraya sahip, 128 GB dahili hafızası olan bir cihaz söz konusu. Gerçek bir canavar.

4. Huawei Ascend P6

front unten display an
© AndroidPIT
Bu cihaz Londra’da ilk tanıtıldığında, cihazın iPhone görünümlü bir Android telefon olduğu izlenimine kapılmıştık. AndroidPIT yazarlarından Isabel Valencia’nın yazdığı Huawei Ascend P6 analizindeki görüşleri de bu yöndeydi. Yine de bu cihaz iyi bir donanıma sahip. Sony Xperia Z ve HTC One gibi rakiplerle rekabet edemeyecek durumda olsa da, düşük fiyatına göre oldukça iyi bir performansa sahip. Ascend P6’nın özellikleri arasında 4.7 inç ekran, 4 çekirdek işlemci, 8 megapiksellik arka ve 5 megapiksellik ön kamera öne çıkıyor. Fiyat ise 325 euro.

5. IOCEAN X7 ELITE

IOCEANX7ELITE
© IOCEAN
Bu cihaz, 234 euro fiyatıyla listenin en ekonomik akıllı telefonu. Dizayn bakımından Oppo Find 5’e benzese de, IOCEAN X7 kendi özgün karakterine sahip. Cihaz, 5 inçlik ekranı, MT6589T Quad-Core 1.5 GHz işlemcisi, 2 GB RAM özelliği, 13 megapiksellik arka ve 2 megapiksellik ön kamerası ve 32 GB belleği ile bu fiyata göre alınabilecek en iyi performanslardan birini sunuyor.
Sizler bu Çin malı cihazlardan hangisini ya da hangilerini tercih ederdiniz? Çin markalarının akıllı telefon dünyasındaki atılımları ile ilgili neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.
( tarafından tercüme edildi Aureliano B.)

Kaynak: AndroidPit

0 yorum: