Facebook Messenger yeni görünümüne kavuşuyor!

facebook
Facebook Messenger için dün yayınlanan beta sürümüyle bir takım hataları giderilen uygulamanın arayüzü de tamamen değişecek. Ferah ve iç açıcı bir görünüme kavuşan Facebook Messenger’ı sizler için denedik!


Facebook Messenger Android uygulamasının yeni arayüzü © Facebook
Yeni tasarım oldukça taze ve ve modern gözüküyor. Kullanım kolaylığı da en üst seviyeye çıkmış durumda. Eski versiyondaki konuştuğumuz kişilerin profil fotoğrafları kare formunda verilirken yenisinde tıpkı Skype uygulamasının son sürümünde olduğu gibi kişi resimleri yuvarlak olarak gösteriliyor. Eski veriyondan farklı olarak ekranın en üstünde üç sekme bulunuyor. Sekmeler arasında geçişi parmağınızı sağa ya da sola doğru kaydırarak yapabileceğiniz gibi direkt sekmenin üzerine de tıklayarak da yapabiliyorsunuz.
New Facebook Messenger 1 2 1
Ortadaki mesaj işaretine tıkladığınızda yeni mesaj yazma ekranına yönlendiriliyorsunuz. / © SohbetcHe Blog
Sekmelerin kullanımı ve arayüz bilgileri oldukça kullanışlı. En soldaki sekmeden mesajlaşma geçmişini görebiliyorsunuz. Ortadaki menüye girdiğinizde ise iki seçenek sizi karşılıyor. Soldaki “Messenger” seçeneğinden bütün kişilere erişim sağlanırken “Aktif” seçeneğinde o anda bilgisayar başında olan ya da cep telefonundan Messenger’a bağlı kişileri görebiliyorsunuz.
New Facebook Messenger 3 2
İkinci sekmenin altında bütün kişi listenizi veya "Aktif" seçeneğinin altında o anda online olan arkadaşlarınızı görebilirsiniz. / © SohbetcHe Blog
Yeni versiyonla birlikte Facebook Messenger’ın kullanımı da bir miktar değiştirilecek. Uygulamayı kullanarak Facebook Messenger kullanmayan kişilere, telefon numaralarını yazarak SMS gönderebileceksiniz. Dolayısıyla Facebook Messenger pazarını genişletme ve üniversaal bir mesajlaşma uygulaması olma yolunda bir adım ileriye gitmiş olacak.
New Facebook Messenger 4
İkinci sekmedeki + işaretine tıkladığınızda, telefon numarasını yazarak bir kişiyi Messenger'da bulabilirsiniz © SohbetcHe Blog
Facebook Messenger’ın yeni uygulamasını isteyen kullanıcılar beta versiyonunu (henüz tam olarak bitirilmemiş) sitemizdeki APK dosyasını indirerek yükleyebilirsiniz. Böylelikle Messenger’ın yeni versiyonunu hiç beklemeden kullanabilirsiniz!


0 yorum: