Galaxy S5 Beklendiği gibi Kavisli Olmayabilir

sammobile
Kore'de çıkan haberlerde Samsung'un heyecanla beklenen yeni amiral gemisi cihazı Galaxy S5'in beklendiği gibi kavisli ekranla piyasaya çıkmayacağı iddia edildi. 
Android dünyasında 2014 yılının en çok merak edilen cihazı Samsung'un Galaxy S serisinin son halkası olması düşünülen Samsung Galaxy S5. Dolayısıyla bu cihazla ilgili söylentiler de yeni yıl yaklaştıkça artmaya başladı. Bu doğrultuda heyecan yaratan haberlerden biri de Galaxy S5'in esnek ya da kavisli bir ekranla piyasaya çıkabileceği ihtimaliydi. Ancak akıllı telefon endüstrisini yakından takip eden uzmanlar bunun pek de mümkün olmadığını iddia ediyorlar. 
Korea Herald gazetesinin haberine göre Galaxy S5'de beklendiği gibi kavisli ya da esnek bir ekran bulunmayacak. Gazetenin konunun uzmanlarına dayandırdığı habere göre, Samsung'un mevcut kavisli ekran üretim kapasitesi, 2014 yılının ilk çeyreğinde piyasaya çıkacak olan Galaxy S5'e gelecek yoğun talebi karşılayacak düzeyde değil. Seul'de faaliyet gösteren Eugene Invesstment & Securities adlı şirketin analistlerinden Kim Jong-hyun, kavisli ekrana sahip telefonların muhtemelen 2014 yılının sonlarında bir amiral gemisi modelinde değil Galaxy serisinin daha düşük özellikli bir modelinde ilk kez deneneceğini iddia ediyor.  
Habere göre, Samsung şu anda 5.5 jenerasyonu için ayda 8000 panel üretebiliyor ki bu da akıllı telefonlar için 500.000 esnek panel anlamına geliyor. Ancak Galaxy S4'ün satış miktarının dünya çapında 10 milyonu geçtiği düşünülürse bu kapasiteyle şirketin S5'e gelecek olan talebi karşılaması söz konusu görünmüyor. 
Bu bakımdan sektördeki beklenti Samsung'un kavisli ekrana ana cihazlarından birinde değil, 2013 yılının sonlarında piyasaya çıkan Galaxy Round'ın devamı olacak olan bir başka telefonda kullanması daha mantıklı bir ihtimal olarak görünüyor.

1 yorum: