Nokia'dan Android telefon: Nokia Normandy

nokia android telefonu
Eylül ayında Amerikalı grup Microsoft tarafından satın alınan Nokia'nın uzun süredir konuşulan Android telefon çıkarma planlarını rafa kaldırdığı sanılıyordu, ancak son gelen haberler şirketin gerçekten de Nokia Normandy adını taşıyacak bir Android telefon üretmeye hazırlandığı yolunda.

 Daha akıllı telefon kavramından haberdar değilken, yılan oyunuyla, parmak kalınlığındaki ekranıyla, iki hafta giden şarjıyla ve irice bir kefali andıran kasalarıyla bir çoğumuzun hayatına ilk kez giren telefon olan Nokia, şimdi Android severleri sevindirecek bir hamleye imza atmay hazırlanıyor.

 Yakından takip edenler bilecektir, Kasım ayının sonlarında @evleaks tarafından yukarıdaki fotoğraf basına sızdırılmış ve fotoğraftaki telefonun Nokia'nın gelişmekte olan ülke pazarları için ürettiği Asha serisinden ucuz bir telefon olduğu iddia edilmişti. Ancak şimdi şirketten gelen haberlere bakılırsa, söz konusu fotoğrafta görünen cihaz şimdilik Normandy adıyla bilinen ve tıpkı Amazon'ın Kindle'da kullandığı Fire OS gibi Android'in esaslı biçimde elden geçirilmiş bir versiyonunu barındıran yeni bir Nokia cihaz. Muhtemelen cihazda Skype ve benzeri Android uygulamalarını cihaza kullanmak mümkün olacak, ama Google Play Store ve diğer Google hizmetlerine erişim bulunmayacak.

 Şimdilik Nokia Normandy adıyla bilinen cihazın 2014 yılı içinde piyasaya çıkması bekleniyor.

 Kaynak: AndroidPid

2 yorum:

  1. Bende Samsung GALAXY S4 Almayı Düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Samsungun Telefonları güzel S2 var bende gayete memnunum android telefonların bir tek şu kusuru var çok çabuk bataryalarının bitmesidir. Nokia bu yüzden her zaman tutulan telefondur bana göre

      Sil