Meizu MX4G ile çözünürlük rekoru kıracak!

meizumeizu mx3Mobil cihazların dünyasında bir trend yakalandığı zaman bütün firmalar bunu takip eder. 4 çekirdekli işlemciler, 1020p ekranlar derken en son konu 64 bit işlemcilere geldi. (Sanki hep işlemci ekran üzerinden ilerliyor gibi değil mi?) Görüntü kanadında ise 1020 p Full HD ekranlar hemen hemen üst segment telefonlarda standart haline geldi. Peki sonraki adım ne olacak? Bükülebilir ekranlar mı? Yoksa daha yüksek çözünürlük mü? Meizu bu sorular hakkındaki yorumunu dünyayla paylaştı!
Mobil sektör (en azından Android kanadı diyelim) Samsung’un tek eline doğru koşarken doğal olarak en yeni en güncel teknolojiler de bu “zengin” firmadan bekleniyor. Tabi Samsung için piyasanın ağabeyi iddası başka bir tartışmanın konusu fakat, diğer firmaları yabana atmak da doğru olmaz. Buna örnek olarak Çinli Meizu’yu verebiliriz. Ülkemizde pek tanınmasa da eylül’de tanıtılan MX3 modeli epey ilgi çekmişti. Şimdi ise Meizu dünya çapında isminden daha fazla söz ettireceğe benziyor; Şirket sıradaki amiral gemi modeli olarak 500 ppi piksel yoğunluğuna sahip, 5.5inç 2560x1536 piksel ekranlı MX4G’yi vaad ediyor.
4G LTE desteği ile birlikte gelecek Meizu MX4G ile ilgili haber şirketin CEO’su J. Wang’dan geldi. Bu çözünürlük değeriyle UltraHD ekranlar (500+ ppi) cep telefonlarına da gelmiş olacak. Kimler bu telefona sahip olmak ister ya da kimler böyle bir ekran çözünürlüğüne ihtiyaç duyar bilemeyiz ama görünen o ki mobil sektörde bir modanın daha “suyu çıkartılacak!” 

Kaynak: CTech

0 yorum: