Dünyanın ilk 128 GB microSD hafıza kartı tanıtıldı

micro
Dünya Mobil Kongresi’nin en çok konuşulanı Samsung Galaxy S5 oldu, bu şüphesiz. Fakat onun yanı sıra oldukça ilginç ve verimli cihazlar da tanıtıldı. Bunlardan biri de SanDisk tarafından tanıtılan dünyanın ilk 128 GB microSD hafıza kartı.

30 MB/s hızıyla SDXC destekleyen tüm cihazlara uyumlu olarak geliştirilen hafıza kartı, aynı zamanda geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan birçok Android cihaza da uyumlu. Bu kapasitede bir microSD kart aslında kullanıcıların alışkanlıklarını fazlasıyla etkileyebilir. Örneğin insanlar artık akıllı telefonları ile daha rahatça video çekebilecekleri için bu da uygulamalardan arayüze kadar birçok alana yansır.
Özellikle 4K video çekmeyi planların böyle bir hafıza kartına ihtiyaçları olacak. Bunun yanında Galaxy S5 örneğinde olduğu gibi 16 GB cihazlar artık kullanıcılara yeterli dahili hafızayı sunamıyorlar. Bu açıdan 128 GB bugünün tablet ve akıllı telefonları için ideal. Dünyanın ilk 128 GB hafıza kartının henüz ne zaman piyasaya sürüleceği ya da fiyatı açıklanmadı.

Kaynak: SanDisk

0 yorum: