Galaxy s5 Gerçekten Bu telefon olabilirmi acaba ?

galaxy s5
Samsung geçtiğimiz günlerde resmi twitter hesabından UNPACKED 5 diye ince bir tüyo yayınlayarak 24 Şubat'ta MWC'de yeni amiral gemisi Galaxy S5'i tanıtacağı dedikoduları, tartışmaları iyice alevlendirdi. Bugüne kadar Galaxy S5 ile ilgili hemen hemen bütün teknik özellikler (tabii ki kesin olmamakla birlikte) bir şekilde ele geçirildi. Şimdi de Güney Kore medyası Galaxy S5'in gerçeğe en yakın görüntüsünü paylaştı.

Bütün dünya nefesini tuttu Güney Koreli teknoloji devinin yeni cihazı Galaxy S5'in tanıtılma tarihinin gelmesini bekliyor. Samsung her yıl fuarlarda “Unpacked” (kutudan çıkarıldı) sloganıyla yeni cihazlarını ve teknolojilerini duyuracağının sinyalini vermesi artık alışılmış oldu. Fakat en son Samsung tarafından paylaşılam twitter fotoğrafında Unpacked sloganının yanındaki 5 işareti insanların kafasında “Acaba Samsung Galaxy S5'i Mobil Dünya Kongresi (MWC) de mi tanıtacak” diye düşünmelerine sebep oldu.
Her ne kadar yeni Galaxy S5'in teknik özellikleri hakkında “kemikleşmiş” dedikodular bulunsa da gerçeğe en yakın görüntüsü Güney Kore medyası tarafından yayınlandı. Yayınlanan fotoğraftaki cihaz Galaxy S4'e benzese de daha şık daha asil bir görünüme kavuşmuş. Samsung'un Galaxy S3'ten itibaren benimsediği kavisli hatlar, Galaxy S5'te -S2 modeli kadar keskin olmasa da- biraz daha köşeli bir kasa söz konusu. Ekran etrafındaki çerçevenin biraz olsun da daraltılmış olması da göze çarpan noktalardan. Bu fotoğrafın gerçek ihtimalinin yüksek olmasının sebebi ise, menü tuşuyla güç düğmesinin önceki modellere göre pek de değiştirilmemiş olması. Samsung cihazlarında radikal değişiklikler (HTC veya LG gibi) yapmayı seven bir firma değil. Fotoğrafta Samsung logosunun, sensörlerin ve ön kameranın konumlarıda önceki modellere oldukça yakın (aynı gibi diyebiliriz!)
Bu fotoğrafı güvenilir yapan bir diğer unsur da cihazın üzerinde görünen kullanıcı arayüzü. Samsung'un TouchWiz arayüzüne büyük bir revizyon yapması bekleniyor ve daha önce sızan fotoğraflara göz atan bir kişi bu fotoğrafta görünen Galaxy S5'in arayüzüne uyuşuyor.
Galaxy S5'in ekranının 5.1 ila 5.25 inç büyüklüğünde olması bekleniyor. Dış tasarımı ve malzeme olarak ise, alışılmışın dışında bir malzeme kullanılacağı iddia ediliyor. Telefonun boyutları ile alakalı olarak çeşitli iddialar olsa da bu iddiaları dillendirmek pek mantıklı olmaz zira tutarlı bilgiler bulunmamakta.
Siz Galaxy S5'in yeni tasarımını (bu fotoğraf sahte değilse tabi!) beğendiniz mi? Sizin Galaxy S5'ten beklentileriniz ve olmasını istediğiniz şeyler neler?
Kaynak: Moveplayer

0 yorum: